VANfesztivál? Fél-Fesztivál!

Nem akarok félig élni! – így szól a Halott Pénz legújabb dala. Nem akarok fesztivál nélkül élni! – mondom én, miközben már második éve nem tudjuk megrendezni VANfesztiválunkat.

Mindnyájan tudjuk, Egyesületünk a járványügyi helyzet miatt kényszerült elhagyni tavaly a soron következő, Békéscsabára tervezett Speciális Művészeti Fesztiválját. VANfesztiválunkon legutóbb 2019-ben, Szekszárdon találkoztunk. Azt gondoltuk, majd 2021-ben! De nem! Ez évben is bezárkóztunk, szó szerint túléltünk, s sem tudtuk elindítani a szervezést. Aztán oltakoztunk, és a teraszok nyitásakor már tudtam, lesz Feszt. FesztEger! FélFeszt!

Mert úgy gondoljuk, ez évben mégsem maradhatunk fesztivál nélkül, ha nem is gondolkodhatunk nagyban, kisebb volumenben még tervezhetünk. Van még egy hónapunk, hogy rákészüljünk, ezért július első hetében, Egerben megrendezzük hiánypótló kulturális találkozónkat, más néven Fél-Fesztiválunkat. VANfesztivál, de csak fél, mert művészeti csoportjaink egy részét tudjuk Egerbe hívni.

Hitünk szerint, sérült embertársaink számára, akiknek minden évben megmutatkozási lehetőség, és találkozási pont az MSMME kulturális fesztiválja, ezúttal is lehetőséget kell biztosítanunk a színpadra lépésre, és a találkozásra. Erre ezúttal a Fél-Fesztivál ad teret! S hol máshol, mint Egerben!

Tartjuk magunkat fesztiváli hagyományainkhoz, nyitóműsor, egyéni és csoportos bemutatók, színpadi fellépések, esti koncertek, változatos programok szerepelnek repertoárunkban, legalábbis a tervezetben. KULTÚRAKÖZVETÍTÉS magas fokon!

Tudva azt, hogy a járvány időszakában nem működhettek az intézményi csoportok, bizonyára nem lesz annyi előadás sem, mint az előző években, ám most, a színpadi fellépések mellett, azokon túl a TALÁLKOZÁSON van a hangsúly. Mert most már valóban „Kell egy hét együttlét!”

Hiszem, hogy az ország újranyitásával, tagintézményeink oly rég bezárult kapui is szélesre nyílnak, és tagjaink közül mind többen várják a TALÁLKOZÁST rég nem látott társakkal! Várjuk hát Egerbe a Műhely közösségének tagjait, egyéni előadóinkat és művészeti csoportjainkat, és felkészítőiket egyaránt, akik korábbi fesztiváljainknak évről-évre  résztvevői voltak, és már éppúgy hiányzik számukra az a bizonyos Fesztivál-érzés, mint nekünk.

A 32. fesztiválon túl, a 33. fesztiválon innen, találkozzunk Egerben, a Fél-Fesztiválon! Aztán jövőre valahol Mindent bepótolunk!

 

 

Last modification: Sze 2 jún. 2021

Támogatók

  
  

Kapcsolat

Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület
3300, Eger, Széchenyi u. 40.
Adószám: 18571970-1-10
Bankszámlaszám: 11739009-20118587
Tel: 36-36-530-598, Fax: 36-36-530-599
Email: msmme@t-online.hu