Lengyelországi útibeszámoló

A lengyelországi Lecznában 17. alkalommal rendezték meg 2009. október 2-4. között a fogyatékkal élők művészeti fesztiválját.

A Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület szakmai értékelői, Botond Béla táncpedagógus és Kovács Tibor néptáncpedagógus javaslata alapján, az elmúlt évek színvonalas munkájának eredményeként lehetőséget kaptunk, hogy tánccsoportjainkkal (Fodorminta, Wywaras) megjelenjünk a lengyelországi fesztiválon.
Az Egyesület lehetővé tette és megszervezte, hogy Magyarországot a várpalotai Lasho Lecsó zenekarral együtt mi képviseljük Wywaras Dance Group néven.

Bővebben: Lengyelországi útibeszámoló

Nemzetközi Művészeti Fesztivál, Łęczna

Nemzetközi Művészeti Fesztivál, Łęczna (Lengyelország)

Ez évben immár harmadik alkalommal vehettünk részt a lengyelországi Łęcznában évenként megrendezésre kerülő Nemzetközi Művészeti Fesztiválon. Magyarországot a Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület két csoporttal képviselte: a balmazújvárosi Wywaras Tánccsoport mellett Harmat Dávid és együttese, a Lásho Lecsó utazott Lengyelországba.

Ezúttal is mintegy ötven művészeti csoport mutatkozott be zenével, tánccal, színpadi művekkel. Lengyelország minden részéből, de Ukrajnából és Litvániából is érkeztek vendégek. Bár a bemutatott produkciók színvonala eléggé eltérő volt, a két nap alatt igen sok színvonalas produkciót láthattunk.

Bővebben: Nemzetközi Művészeti Fesztivál, Łęczna

Beszámoló - Lengyelország

A Tatabányán megrendezett kulturális fesztivál után nagy megtiszteltetés érte társulatunkat, mikor a Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület elnöke azzal a hírrel keresett meg minket, hogy -a szakmai értékelők véleményét kikérve-, úgy döntöttek, hogy csoportunk képviselheti Magyarországot a lengyelországi Łecznában megrendezésre kerülő nemzetközi fesztiválon. Azonnal lázas munkába kezdtünk, hogy méltóképp képviselhessük hazánkat a megmérettetésen. Furcsa fintora a sorsnak, hogy épp a tatabányai fesztiválon tettünk először kísérletet arra, hogy kizárólag magyar nyelvű szövegeket, magyar zenéket használjunk jelenetünkben, és épp ezen produkciónk alapján kaptunk lehetőséget egy külföldi megmérettetésre. Teljesen új műsort készítettünk tehát, és örömmel tapasztaltuk, hogy a „tánc nyelve” tényleg nemzetközi.

Bővebben: Beszámoló - Lengyelország

Lengyelország

Az idén ránk esett a választás, hogy a VAX és a balmazújvárosiak után mi képviselhessük az MSMME-t, s ezáltal hazánkat is egy lengyelországi nemzetközi fesztiválon Lecznában.

Szeptember 29-én indultunk, és egy éjszakai utazás után reggel érkeztünk szálláshelyünkre, Lublinba. A szállásra korán értünk oda, s kihasználtuk a lehetőséget, hogy megismerjük a várost a délelőtt folyamán. Nagyon fáradtak voltunk az utazástól, valószínűleg ezért is láttuk az egész helyet morcosnak és szürkének. Majd délben elfoglaltuk a szállást, s indultunk Lecznába, a fesztivál helyszínére.

Bővebben: Lengyelország

Művész-portya a’ la Polska

14 óra buszon eltöltött utazás alatt gondolatban megjárod a nyúlüreg legmélyebb bugyrait. Minden porcikád sajog, végtagjaid zsibbadnak, a feneked kockaformát ölt, a fejed pedig nem tudod jobbra-balra mozgatni (robotzsaru életérzés).

Magadhoz térve felméred helyzeted, és szomorúan bár, de bevallod önmagadnak: annyira fáradt vagy, hogy jóformán fel sem dob a tudat, hogy egy több mint 1000 éves állam egyik leggazdagabb provinciájában veted meg éppen lábaid (ellenben tapsikolsz örömödben az első szembejövő mobilwc láttán).

Bővebben: Művész-portya a’ la Polska