Europa In Takt

Két konferencián való részvételtől (Ausztria ill. Spanyolország) és egy szakmai tanulmányúttól (Párizs) eltekintve most jártam csoporttal külföldön negyedik alkalommal. A portugáliai tengerparton 2007-ben az Európai Dalfesztivál tordasi fellépőivel sétáltunk, míg 2008. és 2009. őszén a tarpai, majd a nagyháti táncosokkal Lengyelországban kalandoztunk. Ezúttal a budapesti Csalogány Kórus fiataljaival egy különleges program részesei lehettünk Dortmundban.

Az Europa In Takt valójában egy fesztivál konferenciával, műhelymunkákkal, koncertekkel színesítve, melyet a Dortmundi Egyetem szervez kétévente, fogyatékos fiatalok és felkészítőik részvételével. És természetesen az egyetemi hallgatók bevonásával.

Bővebben: Europa In Takt

Folytatásos mese

Egyszer volt, hol nem volt… egy régi téli estén nagyon influenzásan szenderegve hevertem. A telefon hangja ragadott ki beteg állapotomból és a kagylóból László bátyám kedvesen lelkes hangját hallottam: itt a hamburgi egyetemen a csoportomban van egy nő, aki olyan együttest keresne, amelyik zenél és fogyatékos emberek is vannak benne. Jól emlékszem, hogy te valami ilyesmiben tudnál neki tanácsot adni? Ja – nyögtem én nagyon értelmesen, az órára sandítva. Kb. éjfél. Talán ha holnap folytathatnánk – suttogtam /mert persze hangom egy szál se és az eszem német kerekét sem találtam/. Hát persze, hogy két perc múlva már a „német nő” telefonált nagy vidáman. Nos így kezdődött nagyon sok éve a DORTMUNDI KAPCSOLAT. Bizony. Olyan ez a történet, mint egy mese. Akkor még az egyetem /ahol Irmgard Merkt dolgozik/ neve is más volt.

Bővebben: Folytatásos mese