Adni… és szolgálni…

20 éves a Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület! S hiszem, a tény, hogy eddig eljutottunk – hozzáteszem: közösen – arra ösztönöz mindnyájunkat, hogy van tovább is…

Ahogy azt már korábban jeleztük, a 20. évben is szeretnénk tagjaink megelégedettségére szolgálni, és talán az eddigieknél egy kicsit többet adni. E két szóra épül 2014 évi programtervünk: szeretnénk tagságunk igényeit szolgálni és szeretnénk tagjainknak adni.

S hogy mivel és mit? Kulturális programtervünkből, és az egyes rendezvények felhívásaiból világossá válik.

Már közzétettük nyári művészeti táboraink felhívását (azóta érkeznek a jelentkezések), melyek az Erzsébet programban biztosítanak kedvezményes üdülési lehetőséget a Balaton parton, összekapcsolva a nyaralást a művészeti alkotómunkával Fonyódligeten.

Úgy tűnik, tagintézményeink szép számmal élnek a lehetőséggel.

Az időben kissé visszalépve, s remélve, hogy március utolsó hetében már a tavasz köszönt ránk, Egerbe több programot is tervezünk:

Folytatjuk művészeti továbbképzéseinket, ezúttal szakmai műhelyek formájában hirdetjük meg azokat, mindazon tagintézményi felkésztőknek, akik az aktuális gyakorlati ismeretek megszerzését fontosnak tartják a néptánc, társastánc, színjátszás, és filmezés területén. Mottó: 10 kreditpont 10 ezer forintért, egy hét tömény élménnyel fűszerezve.

Ugyanezen héten egy nemzetközi projektben francia, bolgár és spanyol mozgásszínházi csoportok dolgoznak együtt az Egri Műhely színjátszóival. Hétvégére pedig más színjátszó csoportjainkat is várjuk a Játszva látszom Színházi Fesztiválra, köszönhetően az FSZK támogatásának. Ennek részleteiről hamarosan…

És az egyesületi galéria megnyitásáról se feledkezzünk meg!

Fonyódligeti táborainkba a jelentkezések zajlanak, az egri programok kiírás alatt vannak, és megkezdtük a 27. országos kulturális fesztivál szervezését is. Tárgyalunk Székesfehérvárral és Veszprémmel, talán előbbi lesz a befutó?

Sűrű fesztiváli programot szervezünk…

Erről most csak annyit, felmerült a gondolat, hogy a Nemzeti Színkottás Zenekar ne májusban, hanem közvetlenül a fesztivál előtt, a fesztivál helyszínén tartsa meg felkészítő táborát, és a fesztiválra időzítse koncertjét St. Martinnal. Így terveztük, meglátjuk mi lesz belőle…

(Alkalomadtán a színkottás zenei tábort tervezzük Nyíregyházára és Hódmezővásárhelyre, de ez a jövő zenéje.)

A NESZ és a KOMISZ, néhány más művészeti csoporttal együtt felkérést kapott a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóságtól, hogy Budapesten, a Marczibányi Téri Művelődési Központban lépjen színpadra, mellyel kapcsolatosan az egyeztetések elkezdődtek. Élünk a megmutatkozás lehetőségével.

Ezúttal kétnapos fővárosi kulturális fesztivállal számolunk, és regionális találkozót szervezünk Mohácsra, Püspökladányba, Ajkára – igény esetén más helyre is.

Folytatódnak a zsirai kezdeményezések: Speciális Filmszemle, Homokszobrász Fesztivál és Magyar Dal Napja.

Küldöttgyűlésünket ez évben egy szakmai konferenciával összekötve tervezzük Budapestre.

 

Nos, a 20 éves MSMME ezt ajánlja tagjainak, mindazoknak, akik oly sok éven át kitartottak mellette, s így részesei voltak történetének, részeseivé lettek a közösség életének.

 

Asztalos Zsolt

elnök