Filmnapok

A Zsirai Fogyatékosok Otthona és a Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület közös szervezésében, 2015-ben immáron hatodik alkalommal kerül sor az „Itt és most” Filmnapokra.

A zsirai otthonban élő sérült emberek és segítőik hat éve foglalkoznak speciális filmezéssel, mint művészeti ágazattal. Az elmúlt évek alatt a kamera objektivitása az önkifejezés, az érzések és gondolatok, a sérült emberek valóságának új kifejezési eszközévé vált.

Az április 14-15-én megrendezésre kerülő filmnapokra a szervezők szeretettel hívják több éve visszajáró filmes csoportjaikat, valamint az alkotáshoz kedvet érző újoncokat. Az első nap a felkészülés jegyében zajlik, míg a második nap a tényleges munkáé, ahol életre kelnek az ötletek és elképzelések a helyszínen elkészülő rövidfilmek formájában.

Az elkészült produktumok szakmai zsűri előtt kerülnek bemutatásra, melynek tagjai: Halmy György filmrendező, Lovass Tibor médiapedagógus és Sodics Péter grafikus.

Az értékelés mellett az alkotások díjazásra kerülnek, valamint a legjobb 3 film nevezési díj nélkül vehet részt az Álmodtam egyet…® VII. Zsirai Speciális Filmszemlén.