Műhely hírek

Újratervezés

Írta: Super User

Mily szép terveket szőttünk ez évre is! Ahogy az év elején közzétett programtervet nézem, ugyancsak lett volna műhelymunka, a szervezéstől, a rendezésen át, a megmutatkozásig, országszerte.

Évről évre arra törekszünk, hogy a tapasztalatokat figyelembe véve, a javaslatokat beépítve tökéletesítsük az MSMME közösségében végzett műhelymunkát, annak kereteit. 30 éve még csak néhány intézményi csoport működött, melyek a kulturális találkozók köré szerveződtek, 20 éve a kulturális fesztivál alá rendelve már működött a továbbképzés, és az alkotótábor. 10 éve elindult az a kultúraközvetítő program, mely a műhelyekben megtartott művészeti foglalkozásokkal, a felkészítők képzését célzó tanfolyammal, a gyakorlati munkát segítő tematikus művészeti táborokkal, és a megmutatkozásnak helyet adó fesztivállal, fesztiválokkal, a műhelymunka komplex rendszerét adja.

Bővebben

Az élet egy cirkusz, csak nagyobb sátor kell hozzá

Írta: Super User

Fesztiválok, táborok, kiállítások... az életem egy darabja. Legalábbis a Műhely adta keretek között, némelykor napi 24 órában, mert ezt egy életen át kell játszani. Már amennyiben komolyan gondoljuk, hogy sérült embertársaink életébe elvisszük a kultúrát. És megmutatjuk azokat a művészeti értékeket, melyeket teremtenek.

Bővebben

Műhely tervek 2020-ban

Írta: Super User

Egyesületünk az éves programterv közzétételével elindítja 2020-as évét, melynek alapján tagintézményeink programjai is tervezhetők lesznek. Ezúton ajánljuk figyelmetekbe képzéseinket, táborainkat, fesztiváljainkat.

Mint már megszoktuk, eseménydús évre készülünk, szinte minden hónapra tervezünk egy-egy képzést, tábort, fesztivált, köszönhetően az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásának.

Bővebben

Nem semmi művészet, ami VAN

Írta: Super User

2019-ben ismét egy olyan évet tervezhettünk, amely túlmutatott lehetőségeinken: úgy adtunk tagjainknak, hogy volt miből gazdálkodni.

Az EMMI szociális államtitkársága és az FSZK, az EMMI kulturális államtitkársága és az NKA támogatásai lehetővé tették, hogy a rendezvényeinket meglehetős biztonsággal hirdessük meg, és finanszírozzuk.

De mit is tettünk, mit tehettünk, mit is adtunk, mit adhattunk ebben az évben? Mindenekelőtt lehetőséget. Lehetőséget a kultúrára, a találkozásra, lehetőséget a fejlesztésre, az elfogadásra.

Bővebben

Kapcsolat

Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület
3300, Eger, Széchenyi u. 40.
Adószám: 18571970-1-10
Bankszámlaszám: 11739009-20118587
Tel: 36-36-530-598, Fax: 36-36-530-599
Email: msmme@t-online.hu

Támogatók