Programok

Kulturális Programterv 2023.

Írta: Super User

 

Fővárosi Szakmai Konferencia – Szakmai előadások a „Szemléletformálás a művészetpedagógia eszközeivel” témakörben szociális intézményi munkatársak számára.

Budapest, 2023. április 19.

Speciális Szakmai Tanfolyam – Akkreditált továbbképzés néptánc, társastánc, színjátszás, meseterápia, színkottás zene, képzőművészet és filmkészítés művészeti ágakban, művészeti felkészítést végző szociális, gyermekvédelmi és oktatási intézményi munkatársak részére.

Eger, 2023. április 24-28.

VAN Fesztivál - XXXV. Országos Speciális Művészeti Fesztivál – 5 napos összművészeti fesztivál néptánc, társastánc, moderntánc, ének, vers- és prózamondás, színjátszás és hangszeres zene művészeti ágakban, képzőművészeti- és fotókiállításokkal, filmvetítésekkel, koncertekkel, az értelmi fogyatékossággal élő alkotók egyéni és csoportos megmutatkozásával.

Tamási, 2023. július 3-7.

Tánc-, és drámatábor - egyhetes tábor a Balaton parton társastánc, néptánc, dráma, és mozgásszínház műhelymunkákkal, kulturális- és sportprogramokkal, fogyatékossággal élő fiatalok és felnőttek számára.

Zamárdi, 2023. július 12-18.

Színkottás zenei tábor - egyhetes tábor a Balaton parton színkottás zenei oktatással, kulturális- és sportprogramokkal, fogyatékossággal élő fiatalok és felnőttek számára.

Zamárdi, 2023. július 19-25.

Ipar- és Képzőművészeti Alkotótábor – egyhetes tábor a Balaton parton bőrművesség, foltvarrás, batikolás, rajzolás-festés, és fotózás műhelymunkákkal, kulturális- és sportprogramokkal, fogyatékossággal élő fiatalok és felnőttek számára.

Zamárdi, 2023. július 26-augusztus 1.

Élménytábor - egyhetes tábor a Balaton parton kulturális- és sportprogramokkal, fogyatékossággal fiatalok és felnőttek számára.

Zamárdi, 2023. augusztus 2-8. 

SpeciArt – Fővárosi Speciális Művészeti Fesztivál – Két napos regionális kulturális találkozó színpadi művészeti ágakban; intézményekben, lakóotthonokban és családokban élő, napközi otthonokba és iskolákba bejáró fogyatékossággal élő alkotók részére az újpalotai ÉNO-val együttműködve.

Budapest, 2023. szeptember 20-21.

Színkottás Zenei Tábor a Nemzeti Színkottás Zenekarban résztvevő, és a csatlakozni kívánó intézmények zenei csoportjai részére; színkottás zenei oktatás és felkészítés értelmi fogyatékos fiatalok és felnőttek, valamint kísérőik számára; a NESZ jótékonysági koncertje a magyarszerdahelyi Intézménnyel együttműködve.

Nagykanizsa, 2023. szeptember 25-29.

Fővárosi Szakmai Konferencia - Szakmai előadások a „Szemléletformálás a művészetpedagógia eszközeivel” témakörben a fővárosi szociális intézményi munkatársak számára.

Budapest, 2023. október 4.

Egri SzínFolt Műhely nyitott kapus műhelyként heti rendszerességgel képzőművészeti és színjátszó foglalkozások lehetőségét biztosítja a város és környékének intézményben és családokban élő sérült fiatalok számára.

Special Arts Galéria (Eger) kiállításai folyamatos megjelenési lehetőséget biztosítanak a kortárs művészek számára.

Az Egyesület tagintézményeivel együttműködve Regionális kulturális találkozókat szervez a művészeti csoportok bemutatkozását és szakmai tapasztalatcserét elősegítendő.

Az Egyesület művészeti csoportjai számára Tematikus művészeti táborokat szervez Egerben és Túrkevén a fejlesztést és rekreációt elősegítve.

Az Egyesület tagintézményi csoportjai számára Integrációs táborokat szervez Egerben, Hercegkúton és Erdélyben, erősítve a kulturális turizmus szerepét.

MSMME 25!

Írta: Super User

25 éves a Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület! 1994. január 11-én, Andornaktályán 26 szociális intézmény képviselője és 52 magánszemély, akik valamennyien elkötelezettek voltak az értelmi fogyatékos emberek művészeti nevelésének fontossága mellett, megalapították Egyesületünket. Köszönet és hála az alapítóknak! Hisszük, a tény, hogy eddig eljutottunk – hozzátesszük: közösen – arra ösztönöz mindnyájunkat, hogy van tovább is…

Ahogy eddig, úgy ez évben is szeretnénk tagjaink megelégedettségére szolgálni, és az elmúlt évekhez hasonlóan, évről évre egy kicsit többet adni. E két szóra épül éves  programtervünk: szeretnénk tagságunk igényeit szolgálni és szeretnénk tagjainknak adni.

Ezúton ajánljuk figyelmetekbe képzéseinket, táborainkat, fesztiváljainkat az MSMME újabb évadában. Azt kell mondjuk, eseménydús évre készülünk, szinte minden hónapra tervezünk egy-egy képzést, tábort, fesztivált, köszönhetően az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásának. Szándékaink szerint ezúttal is számos lehetőség várja tagjainkat, melyek hívó szava – azon túl, hogy adni szeretnénk, elsősorban lehetőséget, mellyel élni kell – a korábbi évekhez hasonlóan a képességek fejlesztése.

Bővebben

Támogatók

  
  

Kapcsolat

Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület
3300, Eger, Széchenyi u. 40.
Adószám: 18571970-1-10
Bankszámlaszám: 11739009-20118587
Tel: 36-36-530-598, Fax: 36-36-530-599
Email: msmme@t-online.hu