„Hát ez megint mi volt, miféle év?” /Kowalsky/

Tudod, tavaly egy nagyon kedves Barátném azt mondta nekem, hogy 2020. a csodák éve lesz! Na, nem egészen erre gondoltam!

Hol ebben a csoda? Minden, ami számomra fontos: fesztivál, képzés, találkozások, barátok, táborok – mindent felülírt a vírus!

De álljunk csak meg egy szóra! Talán mégis… Lehet, hogy ez mégis a csodák éve? Mert a legkilátástalanabb helyzetben is meg tudunk újulni! Mert teher alatt nő a pálma! Amikor azt gondolod, hogy nincs miért, mert nincsen előtted cél, akkor elég egy tekintet, egy félbe maradt szó ahhoz, hogy megértsd: most sokkal jobban kell, mint máskor!

De jó, hogy van egy csapat, ahová tartozhatunk! A közösen átélt élmények, emlékek, a fesztiválok, a közös esték, a barátságok! Most mind-mind előkerültek! Újra nézzük a fotókat, a videókkal újraéljük a fellépéseket! Sorra vesszük az ismerősöket.

Valamennyien nagyon örültünk, amikor Elnök Úr létrehozta az MSMME Műhelyek Tagok csoportot a Facebook-on.  A srácok, akik bekerültek a csoportba, nagyon büszkék voltak rá, hogy tagok lehetnek! Az emlékek, amit Elnök Úr megosztott ebben a csoportban, mindenkit örömmel töltött el!  Nem adtuk fel! Újra elkezdtünk dolgozni, próbálni! Először a korábbi táncainkat elevenítettük fel! Majd úgy döntöttünk, belekezdünk valami újba, mert amikor újra lesz Fesztivál (mert lesz Fesztivál!!!) meg fogjuk mutatni, hogy bennünket egy Covid sem tarthatott vissza!

De addig is, amíg ez elérkezik, olyan jó, hogy vannak közös emlékeink!

Olyan jó, hogy a Fesztivál reménye arra ösztönöz bennünket, hogy haladjunk tovább az utunkon, készüljünk, próbáljunk, tanuljunk, mert jön a holnap és jön vele a remény! Egy új Fesztivál reménye!

Na, látod csak! Az én kedves Barátnémnak mégis igaza volt! 2020. mégis a csodák éve! Mert azok, akik ebben a reményvesztett, vészterhes világban dédelgetni képesek az álmukat, hogy lesz még hely, idő, lesz még Fesztivál, azok imája meghallgatásra talál!

Így tehát arra bíztatlak benneteket, hogy a lehetőségekhez mérten mindenki találja meg a mindennapjaiban a csodát!

„S míg újra találkozunk, Hordozzon tenyerén az Isten!” /Ősi Ír Áldás/

Iszák Anna, Balmazújváros

Last modification: Cs 21 jan. 2021

Támogatók

  
  

Kapcsolat

Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület
3300, Eger, Széchenyi u. 40.
Adószám: 18571970-1-10
Bankszámlaszám: 11739009-20118587
Tel: 36-36-530-598, Fax: 36-36-530-599
Email: msmme@t-online.hu