NESZ

Mi ez a NESZ?

Írta: Super User

E kérdés hangzott el 2003. július 15-én Szekszárdon, a Babits Mihály Művelődési Központ színpadán, amikor a színfalak mögött egy nem mindennapi zenekar készülődött bemutatkozó fellépésére. Mi ez a nesz? – kérdezték a műsorvezetők.

Akkor és ott sokan láthatták és hallhatták a zenekart, és azóta tudják már Pécsett, Egerben és Hódmezővásárhelyen is, mit takar e rövidítés. Most azt szeretnénk, ha Te is megismernéd e kezdeményezést.

Nos, a NESZ nem más, mint a Nemzeti Színkottás Zenekar, a zene iránt fogékony értelmi fogyatékos emberek országos társulata, amelyet az örömzenélés és az együttzenélés vágya hozott létre 2002-ben. E vágyak mellett szükség volt Jeannette Barentsenre, mint ötletadó és magával ragadó személyiségre, az MSMME-re, mint az új kezdeményezést koordináló és a feltételeit megteremtő szervezetre, tettre kész és lelkes zenei felkészítőkre, valamint magukra a sérült emberekre, akik a zenekar tagjai lettek.

Bővebben

NESZ fellépések

Írta: Super User

2003. július 15. Szekszárd: XVI. Országos és V. Nemzetközi Kulturális Fesztivál

2004. július 2. Szolnok: XVII. Országos Kulturális Fesztivál

2005. július 1. Eger: XVIII. Országos és VI. Nemzetközi Kulturális Fesztivál

2005. augusztus 19. Hódmezővásárhely: CsodAlföld

2007. május 18. Százhalombatta: Dallal-Tánccal Egymásért Gálaest

Bővebben

A lelked a dallam…

Írta: Super User

„A lelked a dallam, a tested a ritmus, az elme az rím, ez zenebuddhizmus.” (AKPH)

Gyerekkoromban azt hittem különcnek, másnak lenni szégyen. Mindent megtettem azért, hogy beilleszkedjek embertársaim közé, átlagos fiatal legyek, aki eltűnik, beleolvad a tömegbe. „Normális”. De mit is jelent ez a szó? Normális csak valamihez viszonyítva lehet egy ember. Felnőttként lekopik rólunk a gyermek-máz s megtanuljuk, teljesen normális, hogy nem születünk egyformának: férfi, nő, önzetlen, zsugori, perverz, voyeur, heteró és homoszexuális, esetleg fogyatékkal élő.

Bővebben

zenNESZöveg1

Írta: Super User

NESZ 2002-2010

A Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület a hagyományosan megszervezett programjai – kulturális fesztiválok, ipar- és képzőművészeti alkotótáborok, kiállítások – mellett igyekezett, s igyekszik felkarolni és meghonosítani olyan új kezdeményezéseket, melyek a kitűzött célokat, nevezetesen az értelmi fogyatékosok művészeti tevékenységének minél szélesebb körű megismertetését szolgálják.

Bővebben

Támogatók

  
  

Kapcsolat

Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület
3300, Eger, Széchenyi u. 40.
Adószám: 18571970-1-10
Bankszámlaszám: 11739009-20118587
Tel: 36-36-530-598, Fax: 36-36-530-599
Email: msmme@t-online.hu