Nemzetközi csereprogram

PUSH PLAY FOR INCLUSION 1

Írta: MSMME

PUSH PLAY FOR INCLUSION  - MEDIA EDUCATION AND HEALTHY USE OF DIGITAL TOOLS YOUTH EXCHANGE

A "Push Play for Inclusion, media education and healthy use of digital tools" ifjúsági csere résztvevői fogyatékos és ‘ép’ fiatalok Európa különböző országaiból. A projekt elsődleges célkitűzése volt, hogy támogassa az új készségek elsajátítását a fotózás és videokészítés területén, mint érzelmeik, gondolataik és ötleteik kifejezésének lehetséges eszközeke. A program lehetővé tette a résztvevőknek, hogy megtanulják, hogyan készítsenek kreatív, jó minőségű audio- és videótartalmakat, mely tudást mindennapi életükben is használhatnak.

Bővebben

PUSH PLAY FOR INCLUSION 2

Írta: MSMME

PUSH PLAY FOR INCLUSION  - MEDIA EDUCATION AND HEALTHY USE OF DIGITAL TOOLS YOUTH EXCHANGE

The youth exchange "Push Play for Inclusion, media education and healthy use of digital tools" was dedicated to disabled and non-disabled young Europeans. The project aimed to meet the need for acquire new skills in photography and video-making as a means of expressing feelings, thoughts, and ideas. This allowed the participants to learn how to make creative and good quality audio/video products, which they could use in their everyday lives.

Bővebben

Fiatalok lendületben, lendületben az MSMME

Írta: Super User

A Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület 1994-es alapítása óta céljainak elérése érdekében különféle művészeti tematikájú rendezvényeket szervez és bonyolít le regionális, országos és nemzetközi szinten. Munkánk eredményeként az MSMME a kilencvenes évek végén nyitott az európai partnerszervezetek felé, először csak konferenciákon való részvétellel, majd azok szervezését is felvállalva. A nemzetközi szakmai elismertség arra bátorított bennünket, hogy 2002-ben megszervezzük az első kétoldalú dán-magyar ipar- és képzőművészeti alkotótáborunkat.

Több mint 10 éve kialakult nemzetközi-partnerhálózatunk folyamatosan bővülő keretszámmal dolgozik. Első nemzetközi projektünk résztvevői a dán KNUS szervezet fogyatékkal élő alkotói voltak, mely műhelymunkát azóta számos nemzetközi rendezvény követte, sérült művészek európai szervezeteinek közreműködésével. Egyesületünk művészeti csoportjai mellett olasz, szlovák, portugál, francia, lengyel és új belépőként bolgár csoportok vettek részt programjainkon.

Bővebben

Útinapló Rum Kastélyból

Írta: Super User

„You and Me” - 11 nap Itáliában

  1. nap (2015. május 26. (kedd)) – Utazás Poggio Mirtetoba.

Hajnali négy órakor indultunk Rum Kastélyból az intézmény kisbuszával Budapestre, a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtérre. A becsekkolás és az ellenőrzéseken való áthaladás volt az első élményünk aznapra, hisz Márton és Lackó első ízben repültek. A felszállás előtti várakozás is izgalmas volt, a két fiú a repülőgépek fel,- és leszállásában gyönyörködött. 10:15-kor elindultunk a felhők fölé. Utunk során láthattuk Budapestet, a Balatont, Horvátországot, a tengert, majd az út végén megpillantottuk Rómát. A fiúk fotóztak, s egy pillanatra sem vették le szemüket a csodás tájakról. Miután leszálltunk, megkerestük a vonatokat Márton legnagyobb örömére. Megvásároltuk jegyeink, s utaztunk tovább ezúttal síneken Poggio Mirtetoba. A vasútállomáson várt minket Luca, a program olasz főszervezője. Autóval utaztunk szállásunkra. A sok utazástól megéheztünk és elfáradtunk, így előbb ettünk egy kis pastat (tésztát), majd elfoglaltuk szobánkat és pihentünk.

Bővebben

Olasz kalandozásaink

Írta: Super User

Fake mirror

Az olasz YMCA Parthenope Onlus egyesület szervezésében, az Erasmus + Program támogatásában valósult meg a "Fake mirror: Don't be caught in the Net" nemzetközi ifjúsági csereprogram, ahol a Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület ismételten partnerszervezetként volt jelen. Az október 5-15. között zajló programban 7 nemzet résztvevői működtek együtt: Lengyelország, Lettország, Magyarország, Olaszország, Románia, Spanyolország és Szlovákia.

Bővebben

és rohanj, és táncolj, és ugrálj...

Írta: Super User

„… és rohanj, és táncolj, és ugrálj, és üvölts, vagy csinálj bármit, csak lássam rajtad, hogy élsz!”

Az egyik közösségi portálon jelezte ma ezzel egy kedves ismerősöm, hogy kezd lassan elege lenni a hőn óhajtott nyári vakációból… Ez egyébként tipikus diák/pedagógusbetegség… A tanév vége felé már visszaszámolunk. Ha lehetne, bele is pörgetnénk az időbe, hogy végre nyár legyen. Aztán néhány szabad, valóban felhőtlen pihenőnap után elkezdenek hiányozni a megszokott hétköznapok…  Írtam is gyorsan néhány sort unatkozó tanítványomnak, bíztatván, hogy nincs egyedül a világban, mert én is hasonló cipőben járok, mire visszakérdezett: „Hogy sikerült a pécsi fesztivál? Remélem, hoztál felvételt, meg képeket!”

Bővebben

WCMIW Jelentés

Írta: Super User

We can make it work

YMCA olasz partnerszervezetünk az Erasmus+ Program keretében szervezett ifjúsági cserét Nagy-Britannia, Litvánia, Lettország, Spanyolország, Olaszország és Magyarország csoportjainak részvételével 2019. december 13-23. között.

Az ifjúsági csere célja volt, hogy a résztvevőket közvetlen kapcsolatba hozza a program fő témájával (A workshop témája: We can make it work: Employability skills for integrated groups) és a kapcsolódó problémákkal, a foglalkoztathatósággal és a munka világával.

Bővebben

Colors of Europe, avagy Európa Színei

Írta: Super User

2014. március 23-tól 28-ig az egri Esélyegyenlőségi Napok programsorozat keretén belül került megrendezésre a Színes Európa (Colors of Europe) program, a Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület szervezésében. Bolgár, francia, spanyol, valamint magyar speciális művészeti csoportok munkásságába adott betekintést ez a pár nap, valamint lehetőséget a közös munkára, arra, hogy együtt gondolkodjunk, érezzünk; valamint alkossunk ebben a rendelkezésre álló időben valami közöset… Valami európait…

Bővebben

A Youth in Action és a Wywaras

Írta: Super User

Az a szerencse ért bennünket, hogy 2011. június 19-27. között Pécsett francia, dán és lengyel művészeti csoportokkal együtt részesei lehettünk egy nemzetközi táncprodukció létrejöttének.

Nagy várakozással készültünk az eseményre. Izgalommal telve vártuk, hogyan fogjuk megértetni magunkat, milyen lesz majd a velük való közös munka. Izgatottan várta a csoport, hogy megismerhesse Kincs Alexát, ennek a produkciónak a megálmodóját, koreográfusát, betanítóját. Már a címe is sokat sejtet: A szerelem évszakai.

Tudtuk, hogy kemény munka vár mindenkire, de nem gondoltuk, hogy ennyire!

Bővebben

Senki sem veheti el az emberi jogaid

Írta: Super User

Erasmus+ Program keretében augusztus végén a ReCreativity és a Speciális Művészeti Műhely együttműködésében 8 napot tölthettünk a gyöngyösi Hétszínvirág Napközi Otthon egyik sérült fiataljával egy nagyon inspiráló közegben Olaszországban.

Európa számos országából érkeztek a lelkes, tenni vágyó fiatalok erre az organikus farmra.  Ciprusfák övezte kis hegyi úton érkeztünk meg szálláshelyünkre, ami régen kolostorként szolgált. A helyszín máig megőrizte puritán jellegét, ami okozott némi bonyodalmat - hisz 70 ember „kiszolgálása” nem kis feladat -, így gyakran felrémlett bennem a régi szép idők cserkésztábor feelingje.

Bővebben

Támogatók

  
  

Kapcsolat

Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület
3300, Eger, Széchenyi u. 40.
Adószám: 18571970-1-10
Bankszámlaszám: 11739009-20118587
Tel: 36-36-530-598, Fax: 36-36-530-599
Email: msmme@t-online.hu